Friday, 13 January 2012

Dapat adik baru!

Assalamualaikum..Apa khabar? Sihat tak?

Kalau tak sihat minum air masak banyak banyak tau! Sekarang nie cuaca agak panas so kena minum air banyak sikit. Kat sekolah bezfriend byla pun tak bape sihat.Cian dia. Maybe sebab sekarang ni cuaca tak menentu. Tengahari panas then petang hujan. Alhamdulillah allah turunkan hujan untuk makhluk makhluknya di muka bumi ni.

urmm hari ni byla nak cerita pasal adik baru byla lah..

Okey okey..camni ceritanya..Haha. Jangan gelak tau!

My mummy tak bersalin pun sebenarnya. Tadi lepas abang byla balik sembahyang jumaat,tiba tiba je abang byla bawak balik seorang adik.

Jeng..jeng...jeng...

Ada seekor kucing comel kat tangan abang byla. Wahh byla terus melompat gembira sambil pujuk rayu my mummy supaya dapat membela kucing comel tu. Abang byla jumpa kucing tu kat tengah tengah jalan. Sian dia. Pastu byla tidurkan dia. Pas dia bangun baru dia nak makan. Selera sungguh dia makan! Tapi seriously,kucing tu cam rindu sangat kat mummy dia. Byla harap mummy dia tak apa apa. Koz abang byla jumpa kucing tu seekor je kat tengah jalan.Hmm.

Byla and adik byla yang tadika 5 tahun tu bagi nama ADIK kat kucing tu.Sebab tula byla cakap byla ada adik baru. Betul lah kan...haha.

Tapi sorry sangat sangat tak sempat nak letak picca adik kali ini. Insyaallah byla akan letakkan nanti ek. Waa happy nye !


1 comment:

  1. mesti comel kucing tu!!! saya pon suka kucing juga... =)

    ReplyDelete